Dodatečná izolace zdiva proti vlhkosti u rodinného domu tlakovou injektáží.

Blog

Publikováno: 17.01.2024

V kratším článku se dočtete o provedení dodatečné izolace smíšeného zdiva u staršího rodinného domu metodou tlakové injektáže akrylátovými gely. Ve fotografiích v článku si můžete prohlédnout fotografie z realizace zakázky.

Dodatečná izolace zdiva proti vlhkosti u rodinného domu tlakovou injektáží.

  • Lokalita: Habry (okr. Havlíčkův Brod)
  • Objekt: rodinný dům
  • Datum: Září 2023
  • Technologie: Provedení dodatečné izolace smíšeného a kamenného širokého zdiva staršího rodinného domu technologií tlakové dvouřadé injektáže akrylátovými gely proti vzlínající vlhkosti spolu s povrchovými úpravami zdiva z exteriéru.

Jedna z našich dalších realizací v minulém roce spočívala v zadání provést dodatečnou izolaci kamenného a smíšeného zdiva u rodinného domu, který je po nedávné rekonstrukci uvnitř zcela opraven a jaksi se zapomnělo provést dodatečné izolace zdiva.

Původní izolace zdiva nebyly při vlhkostním průzkumu nalezeny a i když se vlhkostní defekty v interiéru projevovaly jen velmi málo, z exteriéru bylo patrné, že ke vzlínání vody zdivem dochází podle vlhkostních map na soklové partii a na fasádě domu. Toto riziko, na které byli majitelé domu upozorněni námi provedeným vlhkostním průzkumem, bylo hlavním důvodem provedení dodatečných sanačních a izolačních prací. Jedinou podmínkou bylo nijak se nedotknout nově provedeného interiéru.

Pro vytvoření dodatečné vodorovné izolace do smíšeného a kamenného zdiva proti vzlínající vlhkosti jsme zvolili technologii tlakové dvouřadé injektáže akrylátovými gely. Tato injektáž byla kompletně prováděna z exteriéru v úrovni podlah místností. Dále jsme se zaměřili na povrchovou úpravu soklových partií domu, kde byly použity hydroizolační stěrky přes linii injektáže a dále vápenné opravné malty na vyrovnání a spárování režného zdiva.

Majitelé mají v budoucnu plán objekt z venkovní strany zateplit. Po našem zákroku to již bude možné bez rizika akumulace vlhkosti v interiéru objektu a zhoršení stavu interiéru po zateplení. U starších objektů je obnovu hydroizolace vždy nutné provést ještě před prováděním zateplení, na což se bohužel často zapomíná.

Dodatečná izolace zdiva proti vlhkosti u rodinného domu tlakovou injektáží. -fotogalerie