Dodatečná hydroizolace vlhkého zdiva chalupy chemickou injektážní clonou.

Blog

Publikováno: 13.03.2024

V článku si můžete přečíst kratší text o provedení dodatečné izolace vlhkého zdiva klasického rekreačního objektu - horské chalupy. Také si můžete prohlédnout fotografie z realizace sanačních prací.

Dodatečná hydroizolace vlhkého zdiva chalupy chemickou injektážní clonou.

  • Lokalita: Dolní Studénky (okres Šumperk).
  • Objekt: chalupa
  • Datum: Listopad 2023
  • Technologie: Pro odvlhčení zdiva rekreační chaloupky jsme realizovali chemické injektáže a s tím spojené hydroizolační stěrky s napojením na plošné hydroizolace nové podlahy v místnostech. Vytvořena byla vodorovná bariéra proti vlhkosti.

I rekreační objekty si zaslouží být v dobrém stavu a hlavně v suchu!:-). I když zde trvale nebydlíme, máme chvíle strávené na těchto místech spojené s příjemnými zážitky, odpočinkem a relaxací. To vše nám ale v každém případě kazí nadměrná vlhkost, opadávající omítky, zatuchlý zápach a plísně.

Proto poměrně často jezdíme na podobné objekty a provádíme zde sanační práce. Protože se do svých rekreačních objektů chcete těšit a ne se bát, co tam na vás zase vypadne.

Nejinak tomu bylo i u této chalupy. Majitel se rozhodl provést poměrně radikální rekonstrukci a odvlhčení zde bylo jedním z hlavních zásahů. Dům dlouhodobě trpěl nadměrnou vlhkostí zdiva a s tím spojenými neduhy, které jsou ještě umocněny nestabilním využitím a obýváním objektu a tím pádem i nestabilním větráním a vytápěním.

Naše firma zde provedla injektáže zdiva proti vzlínající vlhkosti, dále hydroizolační stěrky a detaily napojení na hydroizolace nových podlah, které si již majitel dělá svépomocí.

Jsme rádi, že jsme se mohli podílet na zvelebení místa, které má sloužit k potěšení lidského ducha a nikoliv k jeho pohoršení:-). Majiteli přejeme mnoho krásných zážitků a chvil odpočinku v suché chalupě.

Dodatečná hydroizolace vlhkého zdiva chalupy chemickou injektážní clonou. -fotogalerie